Melyek a legfontosabb tápanyagok a biokertből származó zöldségekben?




Vitaminok

A biokertből származó zöldségek gazdagok alapvető vitaminokban, mint például a C-vitamin, A-vitamin, K-vitamin és különböző B-vitaminok. Ezek támogatják az immunrendszert, a látást és az anyagcserét.



Ásványi anyagok

A biogazdálkodás talajának magasabb tápanyagtartalma miatt a zöldségek több ásványi anyagot tartalmazhatnak, például káliumot, magnéziumot, cinket és vasat, amelyek elengedhetetlenek az egészséges sejtműködéshez.



Rostok

A biokertből származó zöldségekben található rostok segítik az emésztést, javítják a bélflórát, és támogatják a vércukorszint szabályozását.



Antioxidánsok

A biokert zöldségei különösen gazdagok antioxidánsokban, például flavonoidokban és polifenolokban, amelyek segítenek a sejtkárosodás elleni védekezésben és csökkentik a gyulladásokat.



Egészséges zsírsavak

Néhány biokerti zöldség, például az avokádó vagy a dióféle növények, egészséges zsírsavakat tartalmaznak, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre.



Fitonutriensek

A biogazdálkodásból származó zöldségek magas fitonutriens-tartalmuk révén erősítik az immunrendszert és védelmet nyújtanak a betegségekkel szemben.



Alacsonyabb nitrát tartalom

A biokertből származó zöldségek alacsonyabb nitrát tartalommal rendelkeznek, ami egészségesebb választássá teszi őket, különösen hosszú távú fogyasztás esetén.



Természetes víztartalom

A friss biokerti zöldségek természetes víztartalma segít a hidratáció fenntartásában, miközben fontos tápanyagokat is biztosít.



Egyensúlyban lévő tápanyagok

A biokerti termelésben nincs túlzott műtrágyahasználat, így a zöldségek kiegyensúlyozott tápanyagtartalmúak, természetesebbek és egészségesebbek.



Természetes ízek

A biokerti zöldségek ízükben és tápanyagtartalmukban is kiemelkednek, mivel természetes körülmények között nőnek, vegyszermentesen.