Feldolgozott snackek helyett válasszunk friss biozöldségeket és -gyümölcsöket, amelyek természetesen táplálóak és adalékanyag-mentesek.
Boltban vásárolt szószok helyett készítsünk sajátot friss alapanyagokból, például paradicsomból, fűszernövényekből és olívaolajból.
Finomított gabonák helyett válasszunk teljes kiőrlésű alternatívákat, például barna rizst, quinoát vagy teljes kiőrlésű tésztát.
Feldolgozott sajtok és tejtermékek helyett fogyasszunk bio tejtermékeket, amelyek kevesebb adalékanyagot tartalmaznak.
Boltban vásárolt kenyerek helyett süssünk otthon teljes kiőrlésű lisztből bio alapanyagokkal készült kenyeret.
Feldolgozott snackek helyett válasszunk bio magvakat és dióféléket, amelyek egészséges zsírokat és fehérjét biztosítanak.
Finomított cukor helyett használjunk mézet, juharszirupot, vagy datolyát ételeink édesítésére.
Adalékanyaggal dúsított italok helyett fogyasszunk házi készítésű gyümölcslét vagy növényi alapú tejet.
Feldolgozott savanyúságok helyett válasszunk házilag készített vagy bio fermentált termékeket, mint például savanyú káposztát vagy kimchit.
Chips és édességek helyett készítsünk házi granolát, zöldségchips-et vagy gyümölcsöket.
Feldolgozott növényi olajok helyett használjunk bio hidegen sajtolt olajokat, mint az olíva- vagy a kókuszolaj.
Boltban kapható instant levesek helyett készítsünk friss zöldségekből és bio fűszerekből levest.