Miként helyettesíthetjük a feldolgozott élelmiszereket bioalternatívákkal?




Friss zöldségek és gyümölcsök

Feldolgozott snackek helyett válasszunk friss biozöldségeket és -gyümölcsöket, amelyek természetesen táplálóak és adalékanyag-mentesek.



Házi készítésű szószok és mártások

Boltban vásárolt szószok helyett készítsünk sajátot friss alapanyagokból, például paradicsomból, fűszernövényekből és olívaolajból.



Teljes értékű gabonák

Finomított gabonák helyett válasszunk teljes kiőrlésű alternatívákat, például barna rizst, quinoát vagy teljes kiőrlésű tésztát.



Bio tejtermékek

Feldolgozott sajtok és tejtermékek helyett fogyasszunk bio tejtermékeket, amelyek kevesebb adalékanyagot tartalmaznak.



Házi sütésű kenyér

Boltban vásárolt kenyerek helyett süssünk otthon teljes kiőrlésű lisztből bio alapanyagokkal készült kenyeret.



Magvak és diófélék

Feldolgozott snackek helyett válasszunk bio magvakat és dióféléket, amelyek egészséges zsírokat és fehérjét biztosítanak.



Természetes édesítők

Finomított cukor helyett használjunk mézet, juharszirupot, vagy datolyát ételeink édesítésére.



Növényi alapú italok

Adalékanyaggal dúsított italok helyett fogyasszunk házi készítésű gyümölcslét vagy növényi alapú tejet.



Fermentált ételek

Feldolgozott savanyúságok helyett válasszunk házilag készített vagy bio fermentált termékeket, mint például savanyú káposztát vagy kimchit.



Egészséges snack alternatívák

Chips és édességek helyett készítsünk házi granolát, zöldségchips-et vagy gyümölcsöket.



Hidegen sajtolt olajok

Feldolgozott növényi olajok helyett használjunk bio hidegen sajtolt olajokat, mint az olíva- vagy a kókuszolaj.



Házi levesek

Boltban kapható instant levesek helyett készítsünk friss zöldségekből és bio fűszerekből levest.